Kylling med mango

Her kommer oppskrift på en god kyllingmiddag. Kylling er noe vi bruker mye av, og jeg prøver å variere med forskjellige smaker.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 4 kyllingfileter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Litt salt
  • 3 dl kremfløte
  • 3/4 glass Mango Chutney
  • 1 ss Sambal Oelek

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Strimle opp kyllingen og kutt opp løk og hvitløk.
  2. Stek kylling og løk sammen noen minutter på middels varme.
  3. Smak til med litt salt.
  4. Pisk kremfløten nesten stiv.
  5. Tilsett Mango Chutney og Sambal Oelek, og bland godt.
  6. Legg kylling og løk over i en ikdfast form.
  7. Hell kremblandingen over.
  8. Stekes på 200 grader ca 25 min. i stekeovnen.
  9. Serveres med hjemmelaget potetmos og salat.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til potetmos”]

  • 6 poteter, litt store
  • 2 dl melk
  • 40 gram smør
  • Salt og pepper

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte til potetmos”]

  1. Kok potetene i usaltet vann.
  2. Mos dei med en stapper når dei er ferdig kokte.
  3. Tisett kokende melk og smør.
  4. Bland godt.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Tilsett mer melk viss mosen blir for fast.

[/directions]

Kyllingretten kan du gjøre så sterk du vil ved å tilsette mer eller mindre Sambal Oelek. Viss det er barn som skal spise, så kan det være lurt å gå litt forsiktig fram og kanskje ta en 1/2 ss istedet for en. Jeg lagde en salat som besto av Ruccolasalat, tomat og oppdelt mango, og det smakte godt ved siden av potetmosen. Håper du har blitt inspirert til å prøve retten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *