Kyllinggryte med pastinakk og fennikel

I dag ble det kyllinggryte til middag. Jeg liker at maten kan lage seg nesten selv i en gryte, og denne retten gjør det. Så enkelt og så godt.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 4 kyllingfileter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 3 fedd vanlig hvitløk
  • 2-3 gulrøtter
  • 1 fennikel
  • 1 stor pastinakk
  • 1 boks creme fraiche
  • 1/2 liter vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • Provencekrydder
  • Salt og pepper
  • Maizena-jevning
  • Smør og olje

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Del kyllingfiletene opp i fire og brun dem i stekepanne. Krydre med salt,pepper og provencekrydder. Ha dem over i en kjele.
  2. Stek løk og hvitløk til løken blir blank. Ha det over i kjelen.
  3. Slå litt av vannet over i stekepannen og få med alle de gode smakene som ligger der, og slå det over i kjelen sammen med resten av vannet. Ha i buljongterningen.
  4. Ha resten av grønnsakene, som er kuttet i passe biter, over i kjelen og la det koke med til grønnsakene er møre.  Det tar ca 15-20 min.
  5. Ha over creme fraiche helt på slutten, og la det koke med et par minutter.
  6. Viss sausen er for tynn, jevnes den med maizena.

[/directions]

Retten må smakes til, jeg måtte ha litt mer salt i på slutten. Smakte godt med kokt ris, men jeg tror at kokte poteter også vil funke godt til denne retten, siden det ble godt med saus. Det må prøves neste gang.

Håper du også vil like retten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *