Suppe er kjempegodt og fint å lage i god tid før gjestene kommer. I dag har jeg laget kyllingsuppe, og den smakte utrolig godt. Du bestemmer selv hvor mye chili du vil ha, det kan være lurt å begynne forsiktig og heller ta i mer etterhvert. Jeg bruker grillet kylling i suppen fordi det da blir kjøtt i hver munnfull, men det er smak og behag og hva du har tilgjengelig som bestemmer. Det går selvfølgelig fint an å bruke kyllingfileter som du deler opp og bruner i stekepanne først. Dette er oppskrift til 6-8 personer.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 1 grillet kylling
- 2 liter kyllingbuljong
- 1 boks creme fraiche
- 1 boks kokosmelk
- 3 dl fløte
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 raspa gulrøtter
- 1 raspa eple
- 1 rød paprika
- 4 ss karri
- 1 ts chilipulver
- Litt reven ingefær eller 1 ts malt.
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts spisskummen
- 1 ss tørka koriander
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Stek finhakka løk og hvitløk i en stor kjele.
- Tilsett kraft, gulrot, eple og paprika.
- Tilsett rømme, kokosmelk og creme fraiche.
- Tilsett ingefær og krydder.
- La alt koke i noen minutter til løken er myk og gulrøttene er kokte.
- Del opp kyllingen og ha den i suppen.
- Smak evt. til med mer krydder og salt.
- Server med brød.
[/directions]