Laks med koriander og mangosalat

Laks er god mat, og ikke lenger bare festmat, slik det var i min oppvekst. Idag lager vi laks til hverdags, men det er også en enkel råvare å gjøre om til festmiddag. Jeg vokste opp med kokt laks servert med kokte poteter, agurksalat og rømme. Faktisk så synes jeg det er noe av det beste, men i dag lagde jeg en annen variant av laks som også er veldig god.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • Laks til 4 personer
  • Salt
  • Pepper
  • Tørka koriander

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingredienser til mangosalat”]

  • 1 mango
  • 1/2 fersk chili
  • Frisk koriander
  • Saften av 1/2 lime
  • 1 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Krydre laksen og stek den i ovnen på brett til den er ferdig, ca 12-15 min på 200 grader.
  2. Bland olje og limesaft.
  3. Del mangoen opp i terninger og tilsett de andre ingrediensene.
  4. Server sammen med laks og evt rømme.
  5. Værsågod, nyt !

[/directions]

Viss du ikke liker mangosalaten så sterk, kan frøene i chilien utelates, du bestemmer selv hvor sterk du vil ha den. Personlig liker jeg chili, men jeg serverte rømme til, og det demper litt av den sterke chilismaken.  Jeg hadde også fiskekrydder, som jeg har kjøpt i Hellas, over laksen. Det er noe jeg ikke regner med at så mange har, men det blir godt uten også.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *