Laks er godt, og en god kilde til fett som kroppen trenger. Her er en god rett med en nydelig saus. Har kallt den laks stroganoff fordi den ligner på biff stroganoff i smak, tror dette er noe hele familien vil like 🙂
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 500 gram laks
- 6 sjalottløker
- 5 cm purre
- 2 vårløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1/2 rød paprika
- 2-3 dl fløte, alt etter hvor mye saus du vil ha
- 1-1 1/2 ts sambal oelek, alt etter hvor sterkt du vil ha det. Prøv deg frem, kan også sløyfes.
- 1-2 ts salt
- 1 ts honning eller annen søtning
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Kutt løk, vårløk, purre og paprika opp i små biter og stek de i en kjele.
- Tilsett fløten og hermetiske tomater.
- Tilsett salt, sambal oelek og honning.
- La det koke ca 5 min minutt før du har i oppdelt laks. Laksen skjæres i biter på ca 2 x 2 cm.
- La retten småkoke til fisken er ferdig.
- Server med kokt ris og evt godt brød som du kan dyppe i sausen.
[/directions]