I dag har vi hatt lammegryte, og det var virkelig en god søndagsmiddag.
Nå når påsken nærmer seg og det gjerne er mange rundt bordet, så er dette en kjempegod rett å servere. Det er bare å sette pannen på bordet og la alle forsyne seg😊 Viss du lager den i god tid for å servere den senere, feks dagen etter, så hadde jeg ventet med å tilsette creme fraice. Det kan tilsettes når den varmes opp og kanskje trengs det litt mer vann også da.
Ingredienser
- Ca 1 kg.lammebog uten bein
- smør til steking
- 1 løk
- 2 kinesiske hvitøker
- 1 boks kikerter
- 1/2 – 1 squash
- 5 dl vann
- 1 boks creme fraiche
- salt og pepper
- 1 ts timian
- 2 ts karri og evt andre krydder, feks. lammekrydder
Fremgangsmåte
- Del kjøttet opp i terninger på ca 3×3 cm.
- Stek kjøttet sammen med oppkuttet løk, hvitløk og squash.
- Tilsett salt, pepper og krydder.
- Tilsett vann og la det småkoke til kjøttet er mørt eller ca 20-30 min.
- Tilsett da kikerter og creme fraiche og la det koke i ca 10 min.til.
- Server med kokte grønnsaker og poteter.