I vår familie spiser vi lasagne tre av fire helger, og da er det ofte far i huset som står for det 🙂 Skal sies at det er Toro eller Knorr sin lasagne som spises, og alle synes det er kjempegodt….unntatt jeg. Jeg synes det er ok mat, men ikke kjempegodt. Det blir noe helt annet når det lages fra bunnen av uten Toro-smaken.
Iallefall så har jeg laget lasagne fra bunnen av i dag, og det uten lasagneplater, men med squash istedet for pastaplatene. En god erstatning, og sunnere.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 2 pk kjøttdeig
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 2 bokser hermetiske tomater
- 1,5 dl fløte
- Salt, pepper og annet krydder som du liker.
- 2 bokser Cottage cheese
- Revet ost
- 1 stor squash
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Begynn med å slice opp squashen med en ostehøvel. Legg sguashen utover et bakebrett og strø på salt. La det ligge slik i ca 45 min for å trekke ut vannet.
- Stek kjøttdeigen med salt og pepper og det krydderet du liker. Jeg bruker karri og hvitløkspulver.
- Tilsett finhakka løk og raspa gulrot, og la det koke med.
- Tilsett hermetiske tomater og la det koke ca 15 min.
- Tilsett fløten og la det koke med siste minuttene.
- Legg et lag kjøttdeig nederst i en ildfast form
- Deretter et lag med squash og deretter cottage cheese jevnt utover.
- Gjenta og legg lagvis og avslutt med revet ost på toppen.
- Stekes ved 200 grader i 35-40 min.
- Server med salat.
[/directions]