Nigeriansk peanøtt- og kyllinggryte

Jeg har en bok om kyllingretter, og der fant jeg denne gode retten. Passer perfekt i dag når jeg ikke visste helt når det passet å spise. Da var det bare å lage gryten ferdig og varme den opp og koke risen.

Jeg har tatt litt fra to oppskrifter og satt den sammen slik jeg vil ha den, og det ble en suksess.  Det passer å servere ris til og/eller godt brød som kan dyppes i den gode sausen.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1,5 kg høne eller 2 kg. kyllingklubber
  • 2 løk i skiver
  • 2 ts salt
  • 5 cm frisk ingefær, skrellt og revet
  • 2 stilker friske sitrongress. splittet på langs nesten helt til roten
  • saften av 2 sitroner eller 4 lime, ca 1 1/4 dl
  • 1/2 ss knust rød chilipepper
  • 150 gram peanøttsmør
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,3 l kyllingkraft
  • Peanøtter og persille til pynt evt.

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Del opp løken i skiver og ha den i ei stor gryte.
  2. Tilsett ingefær, sitrongress, salt, hermetiske tomater, sitronsaft og kylling.
  3. Viss du koker en høns eller hel kylling må du dele den opp i små stykker før den has i gryten. Jeg brukte kyllingklubber.
  4. Kok opp kyllingkraft og rør ut tomatpureen i den varme kraften og tilsett i gryten.
  5. Tilsett knust tørka chili, prøv deg frem slik at det ikke blir for sterkt.
  6. La gryten koke i ca 30 min.til kyllingen er ferdig.
  7. Tilsett peanøttsmør og rør det ned i gryten, og la det småkoke i 15-20 min.til.
  8. Server med couscous, ris eller brød til å suge opp den gode sausen.
  9. Pynt med finhakka peanøtter og persille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *