Nøttekake med appelsinsmak

Det er godt med en kake til kaffien, og denne smaker godt av appelsin. Det er første gang jeg har bakt denne, og var ærlig talt litt skeptisk da det ikke er noe mel i den. Var redd for at den kom til å falle sammen, men det gjorde den ikke.

Siden den ikke har mel i seg, så egner den seg godt for de med glutenintoleranse også. Jeg drysset formen med semulegryn for at den lettere skulle slippe formen, men det hadde kanskje vært nok med bare smør. De med cøliaki kan jo ikke bruke semulegryn.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 3 egg
  • 200 gram sukker
  • 100 gram hasselnøtt
  • Revet skall av 1 appelsin
  • Saften av 2 appelsiner

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Skill plommer og hviter av eggene.
  2. Visp plommer og sukker til eggedosis.
  3. Mal nøttene og appelsinskallet i eggedosisen.
  4. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn i deigen med en slikkepott.
  5. Hell deigen i en smurt og strødd rund form på 22 cm.
  6. Stekes på 175 grader i 30-40 min.
  7. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen og avkjøles på rist.
  8. Dynk kaken med appelsinsaften og la den trekke i kjøleskapet ca 2 timer før servering.
  9. Server med pisket krem og pynt med appelsinbåter.

[/directions]

Jeg brukte en randform, noe jeg synes passet til kaken.  Når kaken skulle dynkes, måtte jeg gjenta prossessen flere ganger, da appelsinsaften rant ned på fatet. Jeg stakk små hull i kaken med en kakepinne for at saften skulle trekke ned i kaken, og jeg slo saften over i flere omganger til jeg hadde brukt alt. Jeg tror nok at dynkingen hadde gått lettere viss jeg hadde brukt en springform, men det gikk bra likevel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *