Jeg synes av og til at det blir litt kjedelig med brødskiver til frokost, og spesielt i helgene så kan det være greit med et annet alternativ. Dette er en av mine favoritter.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 3 egg
- 3 ss melk
- 50 gram kokt skinke
- 40 gram fetaost
- 1 tomat
- 1/2 vårløk
- Ruccolasalat
- Salt og pepper, evt annet krydder du liker.
- Smør
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Pisk sammen egg og melk
- En klatt smør smeltes i stekepannen og slå eggeblandingen over.Ha platen på 4-5 for å unngå at det svir seg i bunnen.
- Ha på salt og pepper, evt annet krydder du liker.
- Fordel utover skinke,fetaost,vårløk og tomat. La det steke med.
- På slutten av steketiden når omeletten har begynt å få litt konsistens, så legger du ruccolasalat jevnt fordelt utover.
- Brett omeletten dobbelt, og legg den over på tallerken.
[/directions]
Jeg bruker omelettkrydder som jeg har kjøpt på Kreta. Dette gir en veldig god smak, men jeg vil tro at feks oregano, timian eller lignende også vil være godt inni omeletten.
Jeg spiser den oftest som den er, men noen vil kanskje ha brød til. Det er opp til hver enkelt. Omeletten passer også godt til lunch eller som middag. Jeg spiser mye egg, og synes det er en fantastisk råvare som kan varieres nesten i det uendelige. Heldigvis har den blitt “friskmeldt” som årsak til høyt kolesterol, og den er full av gode næringsstoffer og er en god proteinkilde.