Kaker med bær i eller på er friskt og godt. Dette er oppskrift på ei ostekake med blåbær som jeg har laget flere ganger. Kjempegod og du kan bruke all slags bær, friske eller frosne. Jeg serverte den romtemperert, men den er minst like god dagen etter. Ei nyyydelig kake sammen med en kopp kaffi.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- Smør til å smøre formen
- 200 gram Digestivekjeks
- 100 gram smeltet smør
- 200 gram frosne blåbær
- 300 gramPhiladelphiaost
- 150 gram sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 egg
- Melis og friske bær til pynt
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Sett ovnen på 180 grader.
- smør en 24 cm rund form.
- Knus kjeksene i en foodprossesor eller i en dobbel plastpose.
- Smelt smør og blan kjeksene i.
- Fordel jevnt utover formen og trykk den på plass.
- Legg bærene jevnt utover bunnen.
- Dryss litt av sukkeret over bærene, ca 1-2 ss.
- Bland sammen kremost, sukker, vaniljesukker og egg. Piskes til en glatt og kremet konsistens.
- Fordel massen over bærene.
- Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 40 min. eller til kaken er gyllen. Kaken skal så vidt røre på seg når du rister på formen.
- Vent en liten stund før du løsner kaken fra formen og flytter den over på fat.
- Pynt med bær og melis.
[/directions]