Ostekake på nøttebunn

Her er oppskrift på ei god ostekake. Det finns uttallige oppskrifter på ostekake, og jeg har ennå ikke smakt ei som ikke er god. Denne er litt uvanlig, da det er eggeplommer i fyllet sammen med ost og krem. Sitrongeleen gjør slik at den får en frisk smak. Kaken kan pyntes med friske bær eller gelelokk.

[ingredients title=”Ingredienser til nøttebunn”]

  • 150 gram hasselnøtter
  • 150 gram melis
  • 4 eggehviter

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte til nøttebunn”]

  1. Mal nøttene med en stavmikser eller kvern.
  2. Stivpisk eggehvitene.
  3. Bland melis med nøtter og bland det forsiktig inn i eggehvitene.
  4. Stekes på 160 grader i 35-40 min.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til ostefyll”]

  • 1 pakke kremfløte
  • 50 gram sukker
  • 250-300 gram smøreost, type Filadelphia eller lignende, jeg brukte Mascarponeost.
  • 4 eggeplommer
  • 1 pakke sitrongele
  • 2 dl. vann

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Her begynner listen. Fjern dette og legg til egen tekst.

[/directions][directions title=”Fremgangsmåte til ostefyll”]

  1. Kok gele med to dl vann. Avkjøl.
  2. Pisk fløten til stiv krem.
  3. Pisk sammen ost og eggeplommer.
  4. Slå avkjølt gele over i ost/eggeblanding og rør sammen.
  5. Bland inn pisket krem.
  6. Hell massen over kakebunnen med ringen på formen på.
  7. Settes kaldt til massen har stivnet.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *