Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker

Her er oppskrift på hel kylling bakt i ovnen sammen med mange gode grønnsaker. Kjempegodt med grønnsaker som har fått bakt sammen og kyllingen er mør og saftig. Du kan bruke det du har av grønnsaker, og mengden tilpasser du til hvor mange som skal spise.

Jeg synes det er så godt med desse grønnsakene, og kan gjerne spise de både kalde eller varme senere.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 hel rå kylling
  • 4 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 persillerot
  • 1 bit sellerirot
  • Litt kålrot
  • 1 fenikkel
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 100 gram smør
  • 4-5 dl vann
  • Provencekrydder
  • Salt, kyllingkrydder, olje
  • Vegeta (grønnsakskrydder)

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Kutt opp alle grønnsakene i små biter, og legg de i ei ildfast form.
  2. Ringle over litt olje og krydre med Vegeta.
  3. Bland smøret sammen med Provencekrydder og litt salt.
  4. Putt smøret under skinnet på kyllingen så godt fordelt som mulig.
  5. Gni utsiden på kyllingen inn med rester av smøret og evt litt olje. Ha på litt kyllingkrydder.
  6. Slå vann i formen og legg kyllingen på toppen av grønnsakene.
  7. Stekes ved 200 grader i 1,5 time i ovnen.

[/directions]

Viss du lurer på hvor du får kjøpt Vegeta grønnsakskrydder, så har jeg sett det på asiatisk butikk.  Jeg kjøpte i Kroatia, og ble overrasket da jeg oppdaget det på en butikk ikke langt fra her jeg bor 🙂 Ja, sånn er det når verden stadig blir mindre, jeg kunne spart meg den handelen 😉 Det er kjempegodt over ovnsbakte grønnsaker, det er stort sett det jeg har brukt det til, men kan tenke meg det er godt som smaksforsterker i supper ol. også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *