Quesadillas med kjøttdeig

Fredager er fine…starten på helgen og to dager helt fri. Vi pleier å lage noe godt til middag, og i dag lagde jeg noe som virkelig falt i smak.  Slik gjør du det :

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 2 pk kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 pk tacokrydder
  • 1 boks mais
  • Revet ost
  • Tacolefser

[ingredients title=”Ingredienser Guacemole”]

  • 2 modne avocadoer
  • 2 ss rømme
  • 1 liten fersk chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • saften av 1/2 lime eller litt sitronsaft

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte Guacamole”]

  1. Ta ut sten og fruktkjøtt fra avocadoen
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det sammen med stavmikser til en jevn blanding
  3. Guacamolen blir bedre av å stå en stund, slik at smakene får sette seg.

[/directions][directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Stek kjøttdeigen
  2. Tilsett tacokrydder,finhakket løk, hvitløk og hermetiske tomater
  3. La det koke en god stund, ca 20 min, til væsken har kokt litt inn
  4. Tilsett mais mot slutten av koketiden
  5. Legg lefsen på et stekebrett, legg kjøttblandingen jevnt fordelt utover sammen med revet ost
  6. Legg ei ny lefse over
  7. Stekes ved 200 grader nest nederst i ovnen til lefsen begynner å bli litt gyllen og osten har smeltet, ca 7-8 min.
  8. Vent noen minutter før lefsen deles opp i åtte snitter.
  9. Serveres sammen med rømme, guacamole og frisk salat

[/directions]Håper du også liker retten, det er et godt alternativ til taco og pizza. Jeg brukte en pakke vanlig kjøttdeig og en pakke kyllingkjøttdeig siden det var det jeg hadde i kjøleskapet, her kan du bruke det du vil. Og ikke minst viktig er at du ikke trenger å stå på kjøkkenet i timer for å lage middag, retten lager seg nesten selv.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *