I dag har det vært et skikkelig høstvær, og da passet det godt med en ordentlig god og smakfull middag. Kok svineknoken mør og lag rotmos av kålrot, søtpotet og evt sellerirot. Mengden bestemmer du selv alt etter hvor mange som skal spise.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 2 svineknoker
- 1 kålrabi
- 1 søtpotet
- 1/2 sellerirot
- Salt og pepper
- 25 gram smør
- Hvit saus
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Kok svineknokene i buljongvann til de er møre, ca 1 1/2-2 timer.
- Skrell rotgrønnsakene og kok de møre. Hell av vannet.
- Mos grønnsakene med en “stapper” eller kjør de i blender.
- Tilsett ca 2 dl hvit saus og smør og smak til med salt og pepper.
- Server rotmosen sammen med kjøtt og hvit saus.
- Ha gjerne poteter ved siden av.
[/directions]
[ingredients title=”Ingredienser Hvit saus”]
- 70 gram smør
- 70 gram hvetemel
- 2 dl kraft fra svineknoken
- 8 dl melk
- Muskat
- Pepper
- Evt salt
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Smelt smøret og tilsett melet og rør godt sammen.
- Spe med kraft og melk til en fyldig saus. Evt mer melk viss den blir veldig tykk.
- Smak til med pepper, muskat og evt salt.
- La sausen småkoke ca 4-5 min.
[/directions]