Shepherds Pie med søtpotet

Denne retten har jeg laget flere ganger, og den blir alltid vellykket. Jeg forandrer gjerne litt på ingrediensene og kryddene, men har alltid kjøttdeig, løk og gulrot i retten, og har alltid hatt potetstappe på toppen. Denne gangen valgte jeg å bruke potet og søtpotet, og det ga en veldig god og mild smak på toppingen. Denne retten bør du prøve 🙂

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 800 gram kjøttdeig
  • 2 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 pakke amerikansk grønnsaksblanding
  • 2 ss worcestersaus
  • 2 ss tomatpure
  • 1 1/2  dl vann
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2-1 ts chilipulver

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingredienser til potetstappe”]

  • 1 kg.potet
  • 1 søtpotet
  • 1 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 egg
  • 50 gram parmesanost

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Stek kjøttdeigen og tilsett finhakka løk og hvitløk.
  2. La det surre til løken er myk og kjøttdeigen stekt.
  3. Bland tomatpureen med vann og tilsett.
  4. Tilsett worcestersaus, salt,pepper og chili.
  5. Tilsett grønnsaksblandingen, og la alt småkoke noen minutter.
  6. Smak til om du trenger mer salt eller ønsker mer chili..
  7. Ha retten over i en ildfast form og legg potetstappen på toppen.

[/directions]

[directions title=”Fremgangsmåte til potetstappe”]

  1. Kok poteter og søtpotet i vann uten salt, og mos de når de er ferdig kokte.
  2. Bland egget med melken.
  3. Tilsett smøret og egg/melkeblandingen, og rør godt.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Tilsett reven parmesanost til slutt.
  6. Legg potetstappen over kjøttblandingen i en ildfast form.
  7. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.

[/directions]

Du kan bruke vanlig hvitost istedet for parmesan. Jeg hadde potetstappen over i en sprøytepose, og laget fine topper, det ga et fint utseende på retten. Dette er en ganske stor oppskrift, men det er ikke noe problem å halvere den. Slik den er nå, passer det til 5-6 personer. Håper du liker den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *