Dette er den beste Snickerskaken familien min vet om. Har fått oppskriften av ei god venninne, og vi har lagt vår elsk på denne fantastiske bomben av ei kake.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 5 eggehviter
- 4 dl sukker
- 30 ritzkjeks
- 250 gram salte peanøtter
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 1/2 ts vaniljesukker
[/ingredients]
[ingredients title=”Ingredienser på krem”]
- 5 eggeplommer
- 4 ss. melis
- 75 gram mørk kokesjokolade
- 1 boks fløte
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Eggehviter og sukker piskes i 12 minutt.til marengs
- Ritzkjeks og peanøtter knuses grovt. Bland sammen med marengsen og ha i en langpanne som er dekket med bakepapir.
- Stekes på 170 grader, nederst i ovnen i 20 min.
[/directions]
Del kaken i to mens den fremdeles er varm. Når kaken er lunken legges den over på rist. Jeg åleier ikke å fjerne bakepapiret før jeg legger kaken over på fat.
[directions title=”Fremgangsmåte på krem”]
- Eggeplommer og melis piskes til eggedosis
- Smelt og avkjøl kokesjokoladen. Smeltes over vannbad.
- Pisk fløten stiv, og bland alt forsiktig sammen.
[/directions]
Når kaken er kald skal halvparten av kremen på den ene halvdelen. Så skal den andre halvdelen legges oppå, og resten av kremen skal på toppen. Kan evt. pyntes med peanøtter og hakket kokesjokolade.
Kaken blir best hvis den får stå natten over i kjøleskap. Den kan også fryses, men hos oss forsvinner den som oftest før den kommer så langt. 🙂
1 Comment
Hei!
Så glad jeg fant denne oppskriften! Jeg hadde den en gang selv men kan ikke finne igjen hvor jeg skrev det ned. Har ikke sett denne noe annet sted enn akkurat her så takk🌸🤩