SVELER

Sveler er nydelig, og egentlig veldig enkelt å lage. Grunnen til at jeg ikke lager det oftere enn jeg gjør, er vel at det skal være kefir i røren, og det er det ikke alltid jeg har i kjøleskapet.  Derfor blir det helst vafler som lages, men sveler er like enkelt og like godt 🙂 Jeg steker de på takke, men de kan også stekes på steikepanne.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 5 store egg
  • 250 gram sukker
  • 150 gram smør
  • 10 dl hvetemel
  • 1 ss natron
  • 1 liter kefir

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Tilsett kefir.
  3. Tilsett smelta smør og rør godt sammen.
  4. Tilsett natron i melet og sikt det i røren.
  5. Rør alt sammen.
  6. Stekes som lapper på steiketakke.
  7. Serveres med sukker, syltetøy eller brunost.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *