Sveler er nydelig, og egentlig veldig enkelt å lage. Grunnen til at jeg ikke lager det oftere enn jeg gjør, er vel at det skal være kefir i røren, og det er det ikke alltid jeg har i kjøleskapet. Derfor blir det helst vafler som lages, men sveler er like enkelt og like godt 🙂 Jeg steker de på takke, men de kan også stekes på steikepanne.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 5 store egg
- 250 gram sukker
- 150 gram smør
- 10 dl hvetemel
- 1 ss natron
- 1 liter kefir
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett kefir.
- Tilsett smelta smør og rør godt sammen.
- Tilsett natron i melet og sikt det i røren.
- Rør alt sammen.
- Stekes som lapper på steiketakke.
- Serveres med sukker, syltetøy eller brunost.
[/directions]