Tacopai

I dag tenkte jeg å gi dere oppskrift på tacopai. En nydelig rett som både små og store liker. Servert med guacamole og grønn salat, så er det en god middag 🙂

[ingredients title=”Ingredienser til paideig”]

  • 4 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 1/2 ts salt

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte til paideig”]

  1. Smelt smøret og ha i melken.
  2. Mål opp de andre ingrediensene i en bolle og bland med smør og melk.
  3. Kna godt sammen.
  4. Kjevle ut en stor rund leiv.
  5. Trykk deigen ned i en bakepapirkledd springform på ca 24 cm. Pass på at sidene også blir dekket av deigen.
  6. La deigen hvile litt mens du lager fyllet.

[/directions]

[ingredients title=”Ingredienser til paifyll”]

  • 800 gram kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 pakker tacokrydder
  • 1 boks mais
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl reven ost

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Stek løk og kjøttdeig i en kjele.
  2. Tilsett tacokrydder og bland godt.
  3. Tilsett tomater og mais og la det koke noen minutter.
  4. Hell fyllet over i paideigen.
  5. fordel creme fraiche utover toppen og ha revet ost på til slutt.
  6. Stekes i stekeovn på 200 grader ca 30 min.
  7. La hvile på benken ca 15 min.før du tar av ringen på formen og skjærer i paien.

[/directions]

Håper du også liker tacopaien 🙂 Kan tenke meg at den er fin å fryse også, så kjekt å kunne ta opp igjen ved en senere anledning viss ikke alt blir spist opp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *