Tiramisu er en av de beste dessertene jeg vet om. En deilig smak av kaffe og og kremet ostemasse. Nydelig på smak, og du trenger ikke bruke alkohol i, den smaker godt uten også.
Retten har sitt opphav i Toscana -provinsen helt tilbake til 1500-tallet, men det var først på 1900-tallet at den fantastiske desserten fant veien til resten av Europa. Den italienske osten Mascarpone er basisen for å lage Tiramisu. Osten kan beskrives som en mellomting mellom Creme fraiche og ferskost.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 250 gram Mascarpone-ost
- 2 egg
- 5 ss sukker
- 25 fingerkjeks
- 1,5 dl sterk kaffe, avkjøles helt.
- 1 glass marsala eller sherry/annen hetvin
- Kakao til dryss
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Bland kaffe og marsala og dypp kjeksene raskt i. Legg kjeksene i bunnen på ei form. Jeg bruker en ildfast form, men du bruker det du har.
- Skill eggene og pisk plommene sammen med 3 ss sukker.
- Bland plommene godt sammen med osten.
- Pisk eggehvitene nesten stive før du tilsetter 2 ss sukker og piskes helt stive.
- Vend eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott el.lign.
- Fordel kremen jevnt over fingerkjeksene i formen.
- Dryss kakao over kremen med en sikt.
- Kjeksene kan også legges lagvis med kremen mellom hvert lag slik at det ser ut som en kake.
[/directions]