Jeg er som dere sikkert har fått med dere, over gjennomsnittet glad i supper. Tomatsuppe er populært i familien, men posevarianten synes jeg kan bli litt kjedelig og pregløs. Joda, en kan putte i makaroni og pølse, så blir det litt mer spennende, men fremdeles synes jeg det er lite å rope hurra for. Her er min variant på tomatsuppe.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 liten bit fersk ingefær
- 4 ss tomatpure
- 2 bokser hakka tomater
- 1 liter vann
- 1 dl.fløte
- 3 kjøttbuljongterninger
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- olje
- kokte egg
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Finhakk løk, hvitløk og ingefær og fres det i litt olje i en panne.
- Tilsett tomatpure og la det steke med et minutt
- Slå over tomatene og vann sammen med kjøttbuljongterninger og sukker, og la det koke 15 min.
- Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser.
- Tilsett fløten og gi det et nytt oppkok.
- Smak til med salt.
- Server med kokte egg.
[/directions]
Suppen blir fyldig og god, så her trengs det ikke makaroni eller pølser. Den er mettende og god, og sammen med kokte egg blir det en rask og god middag. Jeg serverte suppen sammen med hvitløksbaguetter.