Jeg har alltid likt vårruller, og første gang jeg smakte det var på kinarestaurant som forrett. Det har blitt mange forretter med vårrull etter det :-). Da jeg etter mange år oppdaget at det gikk an å lage selv, så gikk det ikke lange stunden før jeg var i gang. Det er ikke vanskelig, men det tar litt tid. I dag har jeg laget ca 60 stykker, noen skal spises i dag og resten skal i fryseren til en annen gang.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 2 pakker vårrull-ark (vårrull-pastry, rispapir)
- 1,6 kg kyllingkjøttdeig
- 1 pakke glassnudler
- 1/2 hodekål
- 2 løk
- 4 store gulrøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss Oystersauce
- 1 ss Ketjap Manis
- 1 ts Sesamolje
- Soyasaus
- Litt chilipulver
- Olje til pensling
- Sur-søt chili saus
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Stek kjøttdeigen i en stor kjele.
- Tilsett finstrimlet kål, gulrot, løk og hvitløk, og la det steke sammen.
- Tilsett kokte glassnudler.
- Tilsett Oystersauce, Ketjap Manis, Sesamolje, chili og soyasaus og bland alt godt sammen.
- Smak evt til med mer viss du ønsker mer smak.
- Legg et rispapir på skrå og legg på 1 ss med fyll.
- Brett over, så inn på sidene til det ser ut som en åpen konvolutt.
- Ta litt vann på fingeren og pensl på den delen av rispapiret som skal lukke vårrullen. Vannet blir limet.
- Legg vårrullene på stekebrett og pensle dei med olje.
- Stekes i ovnen på 220 grader i ca 40 min.
- Serveres med sur-søt saus og evt ris eller salat.
[/directions]