Fastelavensboller

Idag vil jeg dele oppskriften på mine gode boller som jeg fyller med bringebærsyltetøy og vaniljekrem blandet med krem. Jeg liker å holde på tradisjonen med å spise boller på fastelavenssøndag, så håper det kan inspirere andre også til å bake til søndag.

Oppskriften kommer under.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 1 kg hvetemel
  • 200 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 4-5 dl melk
  • 1-2 egg
  • 50 gram gjær

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til 37 grader.
  2. Pisk sammen egget, og slå over litt av melk/smørblandingen.
  3. Ha alt det våte over i bakebollen, og tilsett sukker og nesten alt melet. Tilsett resten av melet viss deigen trenger det. Deigen skal slippe bakebollen og ikke være klissete, men det er viktig å ikke bruke for mye mel, da blir bollene tette og lite luftige.
  4. La deigen eltes i 4-5 minutter før du setter den til heving ca 40 min på et lunt sted.
  5. Trill ut boller, og la de etterheve ca 30 min.
  6. Pensle bollene med sammenpisket egg for at de skal bli blanke.
  7. Stekes ved 200 grader, nederst i ovnen i ca 15-17 min.

[/directions][ingredients title=”Ingredienser til fyllet”]

  • 3 dl kremfløte
  • 2/3 pakke ferdig vaniljekrem
  • Bringebærsyltetøy

[/ingredients]

Når bollene er kalde, deles de i to og legg på et lag med bringebærsyltetøy og krem/vaniljekrem i mellom. Dryss et fint lag med melis på toppen, så er det bare å nyte. Jeg pisker kremen sammen med litt sukker og blander inn vaniljekremen til slutt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *