Her er oppskrift på gode og mettende pizzasnurrer. Fine å ha i matpakka på skolen eller på jobb, og kjekt å ha i fryseren.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 350 gram grov sammalt hvete
- 100 gram havregryn
- 100 gram grovmalt rugmel
- 650 gram hvetemel
- 1 pakke gjær
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- 8 dl melk
[/ingredients]
[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]
- 2 pakker kjøttdeig
- 2 ts tørka oregano
- Salt/pepper
- 1 glass tomatpure
- Litt vann
- Revet ost
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Varm melken sammen med olje til 37 grader.
- Bland sammen alle ingredienser i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
- Eltes i 4-5 min.
- Tilsett evt mer mel viss deigen er klissete. Den skal slippe bakebollen.
- Settes på et lunt sted for heving til dobbelt størrelse.
- Deigen deles i to og kjevles ut til rektangel.
- Legg på kjøttfyllet først og ost oppå der igjen. Ikke legg fyll helt ut i kantene på langsiden.
- Rull sammen til ei lang pølse.
- Del opp til snurrer og legg på stekebrett. Legg evt mer ost på hver snurr.
- Etterheves ca 30 min.
- Stekes på 200 grader i ca 15-20 min.
[/directions]
Det ble 35 snurrer av god størrelse av oppskriften. Et godt alternativ til brødskive 🙂