Dette er et godt brød som metter lenge, og det er fullt av korn og grovt mel i tillegg til valnøtter.
Deigen skal ikke forheve, men brødene settes rett inn i ovnen og heve der etter at de har kommet i formene.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 1 kg. grovbakstmel
- 1,5 dl. havregryn
- 100 gram valnøtter
- 80 gram solsikkekjerner
- 70 gram linfrø
- 70 gram sesamfrø
- 1 pakke gjær
- 1 ts. salt
- 1 ss. sirup
- Ca 11 dl. vann
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Mal solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og valnøtter til fin masse med en stavmikser eller i en foodprocessor.
- Bland frøene med mel, havregryn,gjær og salt i en bakebolle.
- Varm vannet til 37 grader og tilsett sirupen.
- Bland alt sammen og elt i noen minutter. Deigen blir løs.
- Fordel deigen i to former og sett de inn i forvarmet ovn på 50 grader. Der skal de stå i 30 min. Skru da temperaturen opp til 200 grader og la de stå i 1 time.
- Avkjøles på rist.
[/directions]