Aniskringler

Gjærbakst

Aniskringler er nydelige med smør og ost på eller med smør og syltetøy. Ingredienser 200 gram smelta smør 5 dl melk 100 gram sukker 1 pk gjær 1 kg. hvetemel 3 ts anisfrø Fremgangsmåte Smelt smøret og ha i melken. Varm til ca 37 grader. Hell blandingen over i bakebollen. Tilsett resten av ingrediensen og […]

Aniskringler er nydelige med smør og ost på eller med smør og syltetøy.

Ingredienser

  • 200 gram smelta smør
  • 5 dl melk
  • 100 gram sukker
  • 1 pk gjær
  • 1 kg. hvetemel
  • 3 ts anisfrø

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. Varm til ca 37 grader. Hell blandingen over i bakebollen.
  2. Tilsett resten av ingrediensen og elt i ca 10 min.
  3. Sett deigen til heving på et lunt sted.
  4. Del deigen opp i ca 24 emner og trill ut til kringler.
  5. Etterheves i 20-30 min. før de stekes på 215 grader i ca 15 min.
  6. Pensle de melk melk med det samme de kommer ut av ovnen for å gi de en blank overflate.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.