Idag vil jeg dele oppskriften på mine gode boller som jeg fyller med bringebærsyltetøy og vaniljekrem blandet med krem. Jeg liker å holde på tradisjonen med å spise boller på fastelavenssøndag, så håper det kan inspirere andre også til å bake til søndag.
Oppskriften kommer under.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 1 kg hvetemel
- 200 gram smør
- 150 gram sukker
- 4-5 dl melk
- 1-2 egg
- 50 gram gjær
[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte”]
- Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til 37 grader.
- Pisk sammen egget, og slå over litt av melk/smørblandingen.
- Ha alt det våte over i bakebollen, og tilsett sukker og nesten alt melet. Tilsett resten av melet viss deigen trenger det. Deigen skal slippe bakebollen og ikke være klissete, men det er viktig å ikke bruke for mye mel, da blir bollene tette og lite luftige.
- La deigen eltes i 4-5 minutter før du setter den til heving ca 40 min på et lunt sted.
- Trill ut boller, og la de etterheve ca 30 min.
- Pensle bollene med sammenpisket egg for at de skal bli blanke.
- Stekes ved 200 grader, nederst i ovnen i ca 15-17 min.
[/directions][ingredients title=”Ingredienser til fyllet”]
- 3 dl kremfløte
- 2/3 pakke ferdig vaniljekrem
- Bringebærsyltetøy
[/ingredients]
Når bollene er kalde, deles de i to og legg på et lag med bringebærsyltetøy og krem/vaniljekrem i mellom. Dryss et fint lag med melis på toppen, så er det bare å nyte. Jeg pisker kremen sammen med litt sukker og blander inn vaniljekremen til slutt.