FISKEGRYTE I OVN

Vi har god tilgang på fisk, og jeg synes fisk er kjempegodt. Dette er en fiskerett som lages i ovnen med deilig saus av Creme Fraiche og fløte.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • Ca 1 kg torsk eller annen hvit fisk,skinn og beinfri
  • Salt
  • 1/2-1 løk
  • 10 cm purreløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Chili, enten fersk eller tørket
  • 3-4 tomater
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl fløte

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Legg fisken i en ildfast form.
  2. Dryss over litt salt.
  3. Stek finhakket løk, purreløk, chili og hvitløk til det har blitt blankt. Ta så mye chili som du ønsker, eller du kan la være å bruke det.
  4. Tilsett oppdelte tomater og la det steke med.
  5. Tilsett Creme Fraiche og rømme pg la det koke sammen et par minutter.
  6. Smak til med salt.
  7. Hell sausen over fisken.
  8. Stekes i ovnen ca 30 min. eller til fisken er ferdig.
  9. Server kokte poteter og gulrot til.

[/directions]

4 Comments

  1. Olav Giskegjerde says:

    Hva er rett : Fløte i oppskriften, sant står der : tilsett Creme Fraiche og rømme og la det koke sammen

  2. Arnhild P. Hansen says:

    Hei Nå ble jeg forvirret Er det fløte eller rømme som skal brukes Det står nemlig fløte i indigrensoppskriften, men i fremgangsmåten står det rømme ikke hva slags rømme lett eller Sæter Så hva er det riktige Fløte eller rømme eller matfløte ?

  3. Eva Idland says:

    Hei. Har du glemt å sette opp hvor mange grader stekeovnen bør stå på? Eventuelt om den skal nederst i ovnen, eller i midten? Ellers ser det ut til å være en god oppskrift.

    Mvh Eva Idland

Leave a Reply to Arnhild P. Hansen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *