Focacciabrød med soltørkede tomater og rosmarin

Dette focacciabrødet har jeg laga flere ganger, og det er kjempegodt. Passer til salater, gryteretter, supper, til koldtbordet..ja, det passer inn overalt. Her er oppskriften:

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 20 dl hvetemel
  • 10 dl vann
  • 4 ss olje
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 50 gram gjær
  • Rosmarin
  • Soltørkede tomater
  • Flaksalt
  • Olje

[/ingredients][directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Kok opp vannet og avkjøl det til 37 grader
  2. Tilsett resten av ingrediensene, og rør om. Deigen er klissete.
  3. Settes til heving ca 40-50 min.
  4. Slå deigen over en bakepapirkledd langpanne. Hell litt olje over og bruk fingrene til å fordele deigen utover. Når det er gjort, strøs opphakka soltørka tomater jevnt fordelt utover sammen med tørka rosmarin og salt. Ta gjerne litt mer olje over og lag små groper der oljen samler seg.
  5. Settes til etterheving 20 min.
  6. Stekes 220 grader i 35-40 min nederst i ovnen.

[/directions]

Dette er så godt at det sjelden havner rester i fryseren.  Men det kan godt fryses og varmes opp igjen i ovnen før bruk. Noen vil også ha oliven på toppen, og det er også godt, men i vår familie er det ikke alle som liker det, derfor buker jeg det ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *