Gjærbakst kan varieres i det uendelige, og det er mat som nesten alle liker. I dag ble det horn fylt med revet ost,dansk salami og oregano. Fine å putte i fryseren og ta opp igjen når du har lyst på noe godt. De er også kjempefine å ta med på tur eller som skolemat. Viss du erstatter litt av hvetemelet med grovt mel, så er det en fullgod erstatning for brødskiva.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 150 gram smør
- 5 dl melk
- 1 kilo hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ss sukker
- 50 gram gjær
[/ingredients]
[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]
- 300 gram revet ost
- 1 pakke dansk salami
- Oregano
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Smelt smøret, ha i melken og varm opp til 37 grader. Hell væsken over i bakebollen.
- Ha i mel, salt, sukker og tørrgjær. Viss du bruker fersk gjær, så løser du den opp i litt av den lunka melken.
- Kjør deigen i 4-5 minutter i kjøkkenmaskina eller kna for hånd.
- Tilsett mer mel viss det trengs.
- Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 45-60 min.
- Del deigen i tre deler, og kjevle ut en sirkel.
- Del sirkelen i åtte snipper.
- Legg på ost, finskåret salami og oregano på den største delen av snippen, og rull til horn.
- Legges på stekebrett og etterhev ca 30 min.
- Pensle med egg (ikke nødvendig), og stek på 200 grader, nederst i ovnen ca 17 min.
[/directions]
Håper du også liker det 🙂 Hos oss så går det ihvertfall unna 🙂