Fylte horn med salami og ost

Gjærbakst kan varieres i det uendelige, og det er mat som nesten alle liker. I dag ble det horn fylt med revet ost,dansk salami og oregano. Fine å putte i fryseren og ta opp igjen når du har lyst på noe godt.  De er også kjempefine å ta med på tur eller som skolemat. Viss du erstatter litt av hvetemelet med grovt mel, så er det en fullgod erstatning for brødskiva.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 150 gram smør
  • 5 dl melk
  • 1 kilo hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 50 gram gjær

[/ingredients]

[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]

  • 300 gram revet ost
  • 1 pakke dansk salami
  • Oregano

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Smelt smøret, ha i melken og varm opp til 37 grader. Hell væsken over i bakebollen.
  2. Ha i mel, salt, sukker og tørrgjær. Viss du bruker fersk gjær, så løser du den opp i litt av den lunka melken.
  3. Kjør deigen i 4-5 minutter i kjøkkenmaskina eller kna for hånd.
  4. Tilsett mer mel viss det trengs.
  5. Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 45-60 min.
  6. Del deigen i tre deler, og kjevle ut en sirkel.
  7. Del sirkelen i åtte snipper.
  8. Legg på ost, finskåret salami og oregano på den største delen av snippen, og rull til horn.
  9. Legges på stekebrett og etterhev ca 30 min.
  10. Pensle med egg (ikke nødvendig), og stek på 200 grader, nederst i ovnen ca 17 min.

[/directions]

Håper du også liker det 🙂 Hos oss så går det ihvertfall unna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *