Hjort er nydelig kjøtt å spise. Jeg liker det veldig godt i gryter, og i dag laget jeg en kjempegod middag av hjort. Det ble en stor porsjon, og laget av ca 1,5 kg kjøtt.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- Ca 1,5 kg hjortekjøtt
- Smør til steking
- Salt og pepper
- Ca 1 liter vann
- 3 paprika i forskjellige farger
- 1 løk
- 3-4 buljongterninger
- 3 dl fløte
- 1 boks creme fraiche
- 3 ss oystersauce
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Del kjøttet opp i terninger og stek det med salt og pepper.
- Legg kjøttet over i en kjele.
- Tilsett oppdelt løk, paprika, buljongterninger og vann, og la det koke til kjøttet er mørt.
- Tilsett fløte, creme fraiche og oystersauce, og la det koke noen min.
- Server med søtpotetpure og kokte poteter.
[/directions]