Desse gode bollene kan spises som de er eller sammen med vaniljekesam, pisket krem eller is.
Oppskriften fant jeg på tine.no, men jeg har gjort den litt om.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 150 gram smør
- 1 1/2 dl sirup
- 5 dl melk
- 50 gram gjær
- 1/2 ts salt
- 2 ss vaniljesukker
- 1 dl kakao
- Ca 14 dl hvetemel
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Rør smør og sirup lyst og luftig.
- Ta halvparten av blandingen og sett til side.
- Tilsett lunken melk, kakao,tørrgjær, salt, vaniljesukker og 10 dl hvetemel.
- Rør godt sammen til en klissete deig.
- Heves til dobbel størrelse.
- Tilsett resten av smør/sirupblandingen og nesten alt melet. Bruk resten av melet til utbaking.
- Trill ut boller og lag ei grop på toppen og fyll i fyllet og tett igjen.
- Stekes nederst i ovnen ca 12-15 min.
[/directions]
[ingredients title=”Ingredienser til fyll”]
- 100 gram smør
- 3/4 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Rør sammen fyllet.
[/directions]