Lavkarbo rundstykker

Jeg spiser lite matvarer som inneholder vanlig mel. Grunnen til det er at kroppen min fungerer så mye bedre uten. Dessuten så går det an å lage gode erstatninger til vanlig brød og rundstykker, og her er oppskrift på noen gode rundstykker som jeg har laget i flere år.

[ingredients title=”Ingredienser”]

  • 3 egg
  • 3 ss rømme
  • 1 dl vann
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram solsikkekjerner
  • 50 gram mandelmel
  • 10 gram pofiber eller fiberhusk
  • 15 gram kruskakli
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 100 gram revet ost

[/ingredients]

[directions title=”Fremgangsmåte”]

  1. Mal sesamfrø og solsikkekjerner til fint mel i en stavmikser.
  2. Pisk sammen egg, rømme og vann.
  3. Tilsett alt det tørre og bland godt.
  4. Riv osten og bland den inn i deigen. Deigen er litt klissete, men samtidig fast.
  5. Formes til ca 9 boller.
  6. Stekes på 185 grader i ca 25-30 min.
  7. Avkjøles på rist.
  8. Kan spises med det samme, oppbevares inntil 3 dager i kjøleskap eller fryses.

[/directions]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *