Jeg spiser lite matvarer som inneholder vanlig mel. Grunnen til det er at kroppen min fungerer så mye bedre uten. Dessuten så går det an å lage gode erstatninger til vanlig brød og rundstykker, og her er oppskrift på noen gode rundstykker som jeg har laget i flere år.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 3 egg
- 3 ss rømme
- 1 dl vann
- 100 gram sesamfrø
- 100 gram solsikkekjerner
- 50 gram mandelmel
- 10 gram pofiber eller fiberhusk
- 15 gram kruskakli
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 100 gram revet ost
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Mal sesamfrø og solsikkekjerner til fint mel i en stavmikser.
- Pisk sammen egg, rømme og vann.
- Tilsett alt det tørre og bland godt.
- Riv osten og bland den inn i deigen. Deigen er litt klissete, men samtidig fast.
- Formes til ca 9 boller.
- Stekes på 185 grader i ca 25-30 min.
- Avkjøles på rist.
- Kan spises med det samme, oppbevares inntil 3 dager i kjøleskap eller fryses.
[/directions]