Polarbrød er godt, men forholdsvis dyrt å kjøpe. Jeg har oppdaget at det er enkelt å lage og smaker mye bedre enn de du får kjøpt.
[ingredients title=”Ingredienser”]
- 200 gram havremel
- 200 gram fint sammalt rug
- 600 gram hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 50 gram sukker
- 3 dl vann
- 2,5 dl melk
- 1 dl olje
[/ingredients]
[directions title=”Fremgangsmåte”]
- Varm melk og vann til 37 grader og ha det over i en bakebolle.
- Tilsett resten av ingrediensene.
- Elt alt sammen til ei fin deig som slipper bakebollen.
- Settes til heving i ca 45 min.
- Deles opp i 20 -22 emner som trilles runde og kjevles ut til runde, tynne leiver som legges på stekebrett, fikk 6 stk pr.brett.
- Stikk i dem med en gaffel.
- Etterheves minimalt, ca 5 min.
- Stekes på 220 grader i 7-10 min. på nest nederste rille i ovnen.
- Avkjøles under et håndkle og pakkes i plastposer så snart de er kalde.
- Kan fryses eller spises med en gang 🙂
[/directions]